Tuesday, April 17, 2012

Aku cinta terengganu..

Sorry b...cinta saya dah beralih arah....

hehe...bila tau kena outstation Terengganu je mesti aku over...

Rasanya ni kali ke 3 dah pergi Terengganu yang dicintai...eh..aku bukan orang Terengganu...tapi aku sukeeeeeeeeeeee sangat pergi sana...kalau kena pilih antara Cameron dengan Terengganu, aku pilih Terengganu..
Pagi Khamis tu aku ada meeting..meeting half day je..huahuahua...pastu pagi Jumaat text kat bos : "Bos, saya cuti harini..still kat Terengganu..bos nak pesan kopok lekor tak?? " hahaha...gila ikhlas ayat hantar kat bos..takde kelentong-kelentong pun... bos reply "nak..kalau boleh nak yang sealed" hahaha...mati..........mana pulak aku nak carik kopok lekor yang dah sealed... keputusannya..aku beli yang biasa je..hahaha..tak sempat nak cari...

Kali ni aktiviti di Terengganu semua UNPLANNED....nasib baik dah tahu-tahu diri sendiri akan over bila ke Terengganu, jadi bawak la baju lebih...in case taknak balik Khamis tu jugak...haha..

UNPLANNED 1
Habis je meeting dengan JKR pagi tu, terus ke Jeti Marang...aku dgn husband decide nak ke Pulau Kapas...............wahhhhhhh..blink blink.........kitorang sampai Jeti tu pukul 11.10am...husband pergi carik pakej yang ada jual kat situ, aku pergi salin baju..nasib baik anak tidur...FERI PUKUL 11.30AM..hahaha...baju langsung tak kemas lagi..pffffffffffffffff...kena salin luggage baju ke beg balik kampung biasa tu..Gila la...aku main campak-campak je..masuk je apa yang teringat...korang faham-faham je la bila ada baby..macam-macam nak kena bawa..gila kalut...husband pulak sempat buat marathon pergi beli roti+keropok... nasib baik pergi hari biasa...tak ramai orang..cuma ada 1 group budak hingusan je ada dengan kitorang dalam feri...ooooooooooooo..feri tu tunggu kitorang..pukul 11.45am baru gerak...........hahahaha..siap tolong angkat beg kitorang lagi orang feri tu..lambat sangat...dalam nak cepat tu sandal aku putus...terpaksa buat marathon ke kereta amik sandal lain..nasib baik ada spare...kalau tak, mungkin aku pergi sana pakai heels...auwwwwww.... HOT!! Haha.... pastu nak cerita ni..kan aku main amik campak je baju-baju tu masa nak tukar beg..dah siap campak, sedar-sedar dalam luggage tu tinggal selai dua je baju yang taknak bawa....wakakakaka...baik aku angkut je luggage tu.......penat je berkalut-kalut...

Kitorang tidur sana 1 malam je...esoknya, tengah hari baru balik ke mainland..

UNPLANNED 2
Husband teringin nak solat Jumaat kat Masjid Kristal.....gila bekejar nak ke sana dari Jeti Marang tu...sampai-sampai, tengok takde khutbah takde ape pun...hahahahaha.......lawakkk sehhh... rupa-rupanya takde orang solat Jumaat kat situ..nasib baik ada kampung dekat area situ yang buat solat Jumaat...Habis solat Jumaat, nekad nak masuk Taman Tamadun Islam...2x pergi, 2x tak dapat masuk..First time tu sebab dah nak tutup...2nd time pulak tutup sebab tengah renovation...KECIWA..
Kali ni pergi.................husband berenti depan entrance tu..aku pun turun la nak pergi tengok bukak pukul berapa..sekali sampai kat kereta tengok husband dok kalut.................Uqael MUNTAH......... muntah banyak gila..habis baju seluar dua-dua orang tu kena muntah..pintu kereta, seat kereta semua kena.............................CABARAN BESAR NAK MASUK TTI ni...husband pulak ada selai tu je long pants...takkan nak masuk TTI pakai short pant kan...tak logik...TAPI DEMI husband yang teringin sangat nak masuk TTI, aku ajak dia pergi beli seluar.....................hahahaha...kesian...dah siap-siap basuh muntah tu, patah balik ke KT cari seluar..pastu patah balik ke TTI...akhirnya BERJAYA masuk jugak...sebab masa macam suntuk je, husband sewa BUGGY kat dalam tu...ada tourist guide yang bawa...perghhhhhhhhhh...besar jugak dalam TTI tu...mengah jugak la kalau nak jalan laju2..

UNPLANNED 3
Sebab macam tak larat nak balik Nilai terus, decide singgah semalam di Cherating.....last minutes kan..so pandai-pandai la carik hotel murah sikit kat dalam AGODA....

Gambar nanti baru upload....penat tulis..hehe

~love Terengganu~ hahaha...poyo


1 comments:

ayza ukashah... said...

jalan saje minah ni...jeles i