Wednesday, February 16, 2011

Apa aku buat cuti semalam???

Macam-macam.........

Hari sebelumnya...plan nak buat pancake..dapat resepi dari ofismate...balik dari ofis, terus pergi Giant carik barang... Carik barang nak buat lasagna jugak...hehe..semangat nihh...

Dah amik2 sume barang, sekali buttermilk pulak takde jual kat Giant tu...cissssssssssss...

Pastu ape jadi?? haaaaaaaaaaaa...terus cakap kat husband ' abg, kite beli tepung pancake yg ready made je la ye........' kuikuikui...teruk betul.....

Nasib baik barang lasagna dapat beli semuanya.. kalau tak mau aku cakap 'jom makan lasagna kat pizza hut je la...' ^_^

Bangun pagi-pagi tu..terus buat pancake...wooo...jadi ooo walaupun guna ready made punye.. fluffy je pancake tu..bubuh tepung dgn masuk air je..pastu masak dalam pan.. senang walllahhhh...letak pulak hershey coklat...sodapppppppppp..tapi lalu makan 2 keping je la.. muak..hehehe..husband tanye 'agak2 kalau cicah kari sedap tak?' muahahhahahaha...memang dasar tekak melayu kan....aku terlupe amik gambar la..hehe

Pas dah siap sume, rilex2 jap basuh kain semua, masak lunch pulak... lauknye sambal sotong, telur dadar 3 biji (terpaksa bubuh 3 biji sebab telur nak expired..kehkehkeh..nampak nor jarang masak kan) and sayur bayam...sebelum makan, bagi si kecit tu makan dulu...pastu baru kitorang makan..

Lepas tu, rehat jap kot..main2 dgn uqael jap..ntah nape ntah budak kecit tu asyik meragam semalam..banyak kali buang air besar...

Pastu kemas umah pulak..vacum satu umah ..mop lantai kasi wangi....

Petang nye, sempat keluar pergi amik angin kejap...kesian tengok uqael meragam...bawak la dia keluar...ok sikit..

Balik dari jejalan, terus SEMANGAT buat LASAGNA...kehkehkeh...padahal dah pukul 7 lebih...gile terlebih rajin...
Ni dia gambar lasagna aku...first time buat ni..Resepi amik sebijik dari Jue..siap ym tanye dengan detail...hehehe..




Sedap...............cume white sos tu termasin sikit..hehehe

Terima kasih chef Jue...hihihihi

Lepas siap solat maghrib pulak..terus kena paksa kemas beg....nak ke Penang Rabu petang...huhuhuhu....dulu masa belum ade anak pun aku amik masa jugak nak kemas beg..sekarang dah ada anak, lagiiiiiiiiiiiiiiii lama nak pikir nak bawa ape...korang yang ade anak mesti macam aku jugak kan kan kan.... ;p

Pas siap prepare semua benda, terus rasa nak pengsan...tapak kaki pun dah lenguh..

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Baru nak lena, si kecit tu terjaga...nak susu......................

tunggu jap kot en tersayang nak bangun bagi susu...tapi tak bangun2 pulak..dia dah lelap daaaaaa...hihihi sabor je la....





2 comments:

EZAN IDMA said...

waa. sedap nyeeee

helyn@kla said...

nk dtg umh ko mkn lasagna la cmni hehe