Thursday, October 13, 2011

Haji.....Hajah...

Assalamualaikum....

Ecehh...bagi salam pulak...hehehe..jawab ye... sebab nak bebel pasal Haji dan Hajah kena la bagi salam..

Hari ini ibu dan ayah datang nilai....Alhamdulillah...mereka antara berjuta rakyat Malaysia yang dipilih oleh Allah untuk menunaikan Rukun Islam yang ke 5..

Masa mula-mula dapat tau tu, memang hati rasa gembira sangat...but in the same time, rasa sebak pun ada... Kita sebagai anak mesti rasa risau kan bila ibu bapa yang dah berumur jauh dari kita...jauh dari mata...dipisahkan beratus ribu kilometer....risau memikirkan kesihatan mereka...risau memikirkan keselamatan mereka...............

Tapi sebagai anak, kita hanya mampu berdoa agar semuanya elok....semuanya dipermudahkan Allah... Esok mereka akan berangkat untuk menunaikan Haji...daftar pukul 12 tengah hari...

Malangnya, esok pagi-pagi aku ada meeting..harap-harap meeting habis awal dan aku dapat jumpa Ibu dan Ayah di Kelana Jaya..

Tetiba rasa sebak pulak buat entry ni...haiyooooo...ni belum hantar ke sana lagi.....
Insyaallah mereka dijadualkan untuk pulang ke Malaysia pada awal December...dengar kata ni merupakan batch paling lama yang berada di sana...

Harap semuanya elok...



1 comments:

ayza ukashah... said...

MAK ANGKAT...AYAH ANGKAT...NAK IKOTTTTT