Wednesday, January 4, 2012

Kenangan Tahun 2011

Januari
Uqael baru pandai meniarap
Uqael first solid food
Menang contest kat blog
Outstation Penang + jalan-jalan
Stop exclusive breastfeeding :(
 
Februari
Anniversary perkahwinan ke dua (dalam bulan Islam)

March
Birthday i
Celebrate anniversary kawin kat Chilli's
Pergi menyemak dan mengabihkan duit kat Matta Fair
Outstation Penang 2x

April
Newborn - baby Ariff
Family Holiday @ A Famosa Resort
Tour kat Sepang Gold Coast Resort
1st time pergi tengok show house kat Bandar Akademia
Family Holiday @ Bukit Fraser (Unplanned)

May
Uqael first step
Birthday Husband
Celebrate Birthday @ Bukit Tinggi + Holiday @ Berjaya Resort Bukit Tinggi, Pahang
Tak ingat dah sebab tak tulis dalam blog..haha

June
Living hall transformation...
Mak Abah Aida datang rumah
Holiday @ PD ~ TM Resort PD
Holiday @ Cameron Highland (Unplanned)

Julai
Uqael first word ~ Abah
Kena demam Nora Elena walaupun lambat sikit dari orang lain..hahaha
Uqael @ 1 year
Outstation ke Batu Pahat
Family vacation with In Law Family @ Bandung

Ogos
Dah start Puasa Ramadhan
Dapat Water Feature dari husband
Helen fly ke NZ
Outstation Kuala Terengganu
Outstation JB
Outstation Sg Petani
Jumpa BFF - Beckham
Raya Aidilfitri @ Mersing

September
Raya Aidilfitri @Gerik
1st time kena Gastrik
Outstation Ipoh
Outstation KK

Oktober
Outstation JB
Jumpa BFF - Ayu
Outstation Kuching
Mak Abah datang Nilai
Ibu dan Ayah berangkat ke Mekah
Bulan rajin masak...ngeh ngeh ngeh
Outstation Kangar + Jalan-jalan @ Pulau Langkawi
WC Family Day @ Teluk Batik

November
Raya Haji @ Gerik
Engagement Makcik
Outstation Ipoh
Newborn ~ Nur Aliya Irdina

Dec
Outstation Muar
Outstation JB
Outstation Sg Petani
Outstation Kota Bharu + Family Holiday


Wah..............................................................what an amazing year...hahahaha..

Bila tengok catatan aku kat atas ni, tahun 2011 membawa kitorang satu family ke seluruh Malaysia.. eh...aku tak pergi Sarawak..yang tu husband je pergi...husband pulak tak pergi Sabah...tapi lebih kurang lengkap satu Malaysia...tu pun ada a few tempat yang kitorang pergi yang aku tak tulis sebab tak ingat pergi bulan berapa...hahaha...

Dari Selatan bawa ke Timur sampai ke Hujung Utara...semua sampai...Alhamdulillah Si Waja Hitam masih tip top walaupun dah berjalan sejauh 160 000km...Alhamdulillah juga rezeki yang Allah bagi sepanjang 2011...tak kira la nikmat kesihatan, wang ringgit, kegembiraan atau lain-lain...

Tahun 2012 dah mula....ada beberapa rancangan dah dalam kepala....harap-harap semua dapat ditunaikan dengan izin Allah.. ....aminnnn.... :)





2 comments:

helyn@kla said...

berjalan ke ko ye. abg s mmg selalu kena outstation eh? tp kalau hotel free n sume ditanggung mmg best

ayza ukashah... said...

sakan sungguh