Friday, July 29, 2011

Kuliah Jumaat

Hiii..

Tengah buat ape tu??? harini sejuk kan...nasib baik i bertindak bijak dengan bercardigan harini tau.. harini ofis i hari casual...so boleh la kalau nak pakai Jean OR shirt...comel kan..hihihi...... ok..kenapa ayat aku jadi macam tu???

Takde ape pun..tapi saje nak menulis jugak..kakakaka...

Tadi lepas meeting kat bangunan sebelah, diorang ada jamu pulut kuning + rendang daging.. perghhhhh..sedap weiiiiiiii.... pulak tu dah lama tak makan pulut kuning...rasa macam tak cukup tapi malu nak mintak tambah..

Tadi dok borak dengan opismate.. issue hot adalah Berat Badan...hahaha..well..pompuan kan..biasala.. nak nak pompuan yang dah beranak kan..hehe
Issuenya dressing yang dah kelaut after gave birth.....mau tak kelaut....awal-awal lepas habis pantang je, baju-baju lama ntah ke mana...semua simpan...nak keluarkan tak sempat sebab anak kecik... tudung pun main sebat je tudung mana-mana yang ada..yang penting tudung takyah iron...***tu semua alasan semata***..hehehehe..

Bak kata En Suami..En Suami pulak kata bak kata Ning Baizura, hanya perempuan yang malas je yang tak cantik...hihihihi...

YES...memang betul pun...malas nak iron tudung..malas nak dress up cun cun..malas nak pakai compact powder..malas pakai lipstick...malas pakai eyeliner...sumer la malas... ATERRRRRRRRR...MANA TAK COMOTNYA kan...hahahaha..AKU LA TU...eh eh..bunyi macam trademark Saida pulak..hahaha.. sebenarnya takde la malas sangat...tapi lebih kepada bila nak keluar jejalan je macam dah boring tengok baju-baju yang ada...so end up, settle je la dengan any shirt/dress yang ada..tu yang jadi tak semangat nak bercantik-cantik...tapi kekadang dah ada baju baru tak rajin jugak...haha..teruk betul...

Aku ni pun..kekadang sekejap je Gile pakai shawl...bila pakai shawl tu rasa macam cun habesss laaa..tapi pastu lama-lama kedaunggggggggggg....balik balik dengan Syria plain..pakai pulak dengan baju kurung cotton bunga comel2..terus orang kata macam remaja.....;p

Berat aku lepas bersalin 53 kg...tapi tadi timbang...........OMG.........**XMO BAGI TAU** tak tau kat mana lemak-lemak bersembunyi...sebab selama ni pun banyak je lemak...hahaha..bulan puasa ni kena start pakai PB balik....dah lama tak pakai.Asyik la lupa.....Penat je turun berat banyak masa pantang..Stop BF je sekejapan je naik mendadak-dadak....bagus tau BF ni...kalori burn banyakkk....sesenang je makan bebanyak tapi berat tak naik...

OK la...dah penat bebel.. Nak buat Entry pergi Bandung macam takde mood lagi...nanti la..bila-bila i free...**bajet macam bizi kalahkan CEO** hehehe

daaaa


2 comments:

Fatima Saiful said...

oo nih ke kuliah ko???:P.mcm patut tajuk ko pasal--BERAT BDN.mmg fedap giler ngn berat bdn.weh, lepas bersalin kedua lagi susah nk turun rupenye!!!!!!!!!!!nih ade hati nk bersalin kali ketiga???uwaaaa~
p/s: alergik to weighting scale

ayza ukashah... said...

org kate kalo anak lelaki ni berat badan mak die kompom turun mendadak...cam aku ni cane tah...sbulan skali turun sekilo =(