Tuesday, July 19, 2011

Teringin.........................

Sejak-sejak dah jadi mak ni.....aku ada satu impian...

Impian aku adalah...........................jeng jeng jeng.......................

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Nak ambik cuti sehari...nak tido...nak rehat...maksudnya duduk je rumah tanpa buat apa-apa selain makan dan minum................atau dengan kata lain nak bermalas-malasan di rumah...........hehehehehe...ok tak????

Tapi...............selalunya bila cuti je, tak sampai hati nak tinggalkan anak kat nursery kemudian balik rumah bermalas-malasan...sape macam aku??? kalau sama, sila senyum...hehehe

Kadan-kadang rasa jugak macam badan tak cukup rehat...cuti ke tak cuti ke sama je..rasanya kalau time cuti weekend lagi la tak berehat... kalau dapat baring tu...oooohhh...alangkah indahnya...... tapi bila dah baring tu, time tu la anak datang panjat-panjat...hahahaha..sabor je la...aterrr...mana nak rehatnya kan.. kalau anak dah dua tiga orang aku tak boleh nak imagine...agaknye sorang kat kaki, sorang atas perut, sorang tepuk2 kepala.. ;p ....kesian jugak kat anak kan..kita ni selalunya kalau kat rumah, tak sempat sangat pun nak betul2 pay attention kat diorang..sibuk buat kerja...masak..basuh baju..dsb...sebab tu la time kite baru nak rehat dah anak pulak datang kacau..actually bukan kacau la sebenarnya..lebih kepada nak berkasih sayang dengan maknya...

tapi kalau asyik dok berkepit je dengan si kecik tu, confirm keje ape pun tak jalan...hahahahahaha

Cuma Alhamdulillah dapat husband yang sporting..time aku buat kerja, dia tolong jagakan....dapat dalam 10 minit...bila si kecik dah boring, datang la pulak melepek kat kaki mak dia ni..dah macam hantu kak limah... agaknye anak lelaki ni memang manja dengan mak kan..hihihi.. kalau time lipat baju tu biasanya 15 minit boleh siap..tapi...paham-paham la kan...tempat aku nak lipat tu la dia boleh bertenggek duduk main...hahahaha.. terus sejam lipat baju baru siap...**pengsan**

Sekian dulu repekan aku... jangan amik serius k...hihihi






1 comments:

ayza ukashah... said...

hahaha...cute kan anak ko wat camtu