Wednesday, January 21, 2009

Keranamu juara lagu............

Pas balik dari blaja kete ari ahad tu, aku kuar dgn en shahril pulak... lmbt jgk aku sampai umah pas blaja kete tu... dlm pkl 2 kot.. dah siap mandi2 n solat, en shahril pon sampai...hari ni die amik aku..hehe..baik kan die... (xtra point 4 u abg...)... pastu kami pon g ke carrefour w.maju.. teka ape yg kami carik??? ngeeee....skrg ni kami tgh survey furniture yg bakal diletakkan kat umah nnt.. Bukan ape...kat hypermarket mcm ni selalu ada promo...tu yg suke g tgk tuh..blh compare harge dgn kedai perabot bese kat luar tu.. ada la yg kami berkenan..tp takde la nk beli terus.. klu beli pon mgkin g carik kat carrefour yg dekat dgn nilai (actually plg dekat pon kat alamanda..hihi).. sbb nnt kami plan nk berumah tangga kat nilai..umah pon dh cop....hehe.. Dh tgk furniture tu, kitorg pon g bhgn washing machine lak..si dia nak yg auto..tp aku tak nk..nk yg manual...(erkkk...ade ke org cam aku nih....??nk bg yg senang tp tak nak????? ooo...sila ketuk kepala sendiri...) oleh kerana bab membasuh nih keje wife maka en shahril pon ikut la pilihan aku...lgpon murah cket....( bakal isteri mithali kan aku nihh...belum kawin dh xnk susahkan suami...hikhik...xtra point utk diri sndri...) dh tgk mesin basuh tu , kitorg carik pulak fridge..wpon aku dh de fridge, tp cadangnye nk jual kat housemate (dh ade buyer pon...haha..jd sesape yg bc blog nih rs teringin nk beli dh terlambat ye..)...fridge tu baru lagi...setahun lebih cket je..bulan 12 anniversary fridge tu.. bukan ape..pk nk jual sbb leceh nk pindah nnt kne sewa lori pulak ke nilai..jauh tu dr tmn melati ke nilai..baik jual je n beli fridge yg lebeh besarrr...haha.. jalan2 lagi pas kua dr carrefour dh mlm.. en shahril sgt bersemangat nk tgk juara lagu..aku pon pelik...die ajak aku tgk..aku pon dgn ikhlasnye ikut la.. ni pon satu keje gle yg kitorg buat.. memula g kedai kat area umah aku tu... mkn yong tau fu...ms tu dh 8.30pm ++... pastu tetb n shahril ajak tukar kedai.. g la naik kete.. singgah kat kedai dekat dgn shell tmn melati.. kat ctu ada skrin besar.. best jgk tgk... en shahril nmpk sgt berpuas hati...hehehe..kitorg order air dgn fries...dok la dlm sejam kat ctu... Oleh sbb ada geng pak arab buat bising, kitorg pon tukar kedai lagikkkk okayyyyy...utk kali ke 3... kedai yg kiotorg masuk ni kedai western..haha..dr luar tak nmpk cam western pon.. nak tau kitorg order ape????? owhh...ni la menu diet kami... air laici n tembikai dan mkn nye adalah mix fruit.... hahahahah....dh smpi kedai ke 3 ni aku dh tak mampu nk sedut air lagik... akhirnya tapau je...dgn buah2 tu sekali aku tapau..smpi hr ni ada lagik dlm fridge.. simpan wat koleksi.. Gile sungguh kami berdua mlm tu...pkl 11 lebeh baru blk...tu pon pas abes persembahan terus blk..malaih nk dgr result..mata aku dh ngantuk thp gaban...dh la esoknye ada test kete.. takkan time bw kete tu aku nk nguap sebelah encik jpj kot...sggh tak masuk akalll....huarghhhh... gle.. Mlm tu aku tdo dgn tenang wpun esok nk test...tiada debaran dlm hati... hikss... ***takde pics utk entry kali nih..sbb cikbulatbujur lupe nk snap.

3 comments:

juelee said...

naseb bek lulus test...wahai pendatang asing cepat2 la p buat pasport kahkahkah

Fizah said...

tahniah dor, da dpt lesen..:)

terungceweng said...

Kakak..tahniah coz dah lulus test..pasni leh la bawa kak iza naik kete ek...hehehe..
Baiknya dia...mesin basuh tak nak yg auto...leh kaya cpt camne...hehehe..