Sunday, January 25, 2009

Yahooooooooo...aku dah lulus test kereta ; ))

Yabedabedoooo....DENGAN INI...19 Jan o9 bersamaan 22 muharram 1430h...CIK BULATBUJUR MENDECLARE DIRI SENDIRI BHW..... SAYA DAH ADA LESEN MEMANDU+moto...!!!!! yeahhhhh...mari kite jerit sm2... YAHOOOO..... ohhhh...aku sungguh bersyukur sbb dh lulus test kete...rs mcm nak sujud syukur kat atas tar kat sekolah memandu tu je...tp aku maseh waras...hahaha HARI INI DALAM SEJARAH...kat cni nak la aku stori gak camne aku lulus test tu...berikut adalah rentetan ceriterakuuu....... hahaha...aku gumbira.... ; ) Senin...19 Jan 09... seawl pagi aku dh bgn...pukul 6.30am..cekgu soh kumpul depan kedai pkl 7am.. awal tu aku bgn..g keje pon bgn lmbt... dh la smlm tu tgk juara lagu.....Pepagi tu aku tak nervous lagi...rilex je...dlm 7.30 pg kitorg pon gerak la g skolah..sampai awal..dlm pkl 8 lbh.. tapi...sebaik je kaki aku menjejak kat atas tar skolah tu, dap dup dap dup jantung aku.. perghhhh...gle punya seram.. kaki dh rs lembik2...lembik cam katak.. erkkk....sape yg penah amik test kete mesti tau camne perasaan nye..huuhhhh... kete utk test dh tersedia menanti...tp aku lupa lg nk snap pic..maklum la..tgh debar tahap gaban..ada la dlm 8 bijik kete utk test on da road...yg kat bukit aku tak nmpk pulak bp byk kete.. jauh cket.. cikgu aku ckp sekali test ada la dlm 300 org..ramai kan...skolah tu mmg besar wooo... so...tunggu punye tunggu...giliran aku pon tiba dlm pkl 10 am...jpj lelaki...kurus je orgnye...pki spec hitam..(eceh...debar2 pon sempat pulak aku usha jpj tu...hihihi...bukan ape nk tgk orgnye jenis camne..)skali masuk2 kete, die pasang radio daaa....hits fm.. ms training tak penah lak cikgu aku pasang radio.. cess...agak terganggu konsentrasi.. tp takpe...aku tarik nafas...masuk kete..pas bg salam..kenal kan diri ....aku pon buat la ape yg diajar.. n kete pon gerak...oo...buat pengetahuan sume...nak kuar dr kaw skolah tu sgt la mencabar..bukit tinggi ooo....mcm bukit kat nak naik dataran gemilang kat ukm tu...dh la jln die berlobang2...imagine ye..sape2 tak tau, imagine je la mcm naik gunung kinabalu...(hehe...over lak...) bese la...jalan2 ikut peraturan..sampai traffic lite last kete aku mati lak time nk gerak... hampeh tulllll...padahal ms training xpenah pon mati...dh la turun bukit cket..tak logik sggh buleh mati enjin.. naseb aku ni tak gabra..N PALING NASIB BAIK JPJ TU TAK CAKAP...'KITA TUKAR SEAT....' kalau tak mmg kiok la aku...huhu.. pas dh selamat kat jln raya tu mmg aku gumbira tahap tak tau nak ckp camne lagi...aku pon msg cikgu ckp dh lulus kat on da road..cikgu reply ckp mesti lulus la sume...blh die mkn free nnt.. hehe..confident je cikgu tu aku blh lulus bhgn lagi satu.. Jenuh gak tunggu nk wat bghn 2 tu...ada la sejam lebih tunggu..sambil dok tunggu turn tu ada kejadian yg tak di ingini terjadi...kat tmpt tunggu utk buat bukit tu ada pondok besar...kiotrg sume lepak ctu.. sekali ada sorang indian gurl ni masuk kete...nak sedia utk naik bukit la..tak tau apsal...die reverse kete tu...smbl stereng berpusing abih..dgn tak di sangka2 kete tu bergerak ke belakang mcm U turn dengan LAJU SEKALI... org sume dh jerit soh tekan brek tp die tekan myk lagi... dan akhirnya...............DUMMMMMM!!!!!!!! budak tu langgar tiang pondok.. nasib baik takde student injured..kete tu kemek kat bontot..tiang pon bengkok.. budak tu terus FAIL kat ctu jgk...CIAN DIE KAN...huhu... sambung cite aku lak...hehe..overshadow lak cite budak tu...smpi turn aku..aku pon bw la.. alhamdulillah...berkat kesungguhan blaja..aku pas bhgn 2 tu dgn jayanyaaaa......walaupon sebelum ni aku rs sgt seram kat bukit tu, tp berkat ajaran kat ct, aku dapat turun dgn jayanya,....dan bukit itu tak lg berHANTU utk aku...hikss... Lepas aku sign form kat jpj tu...DENGAN SENGIHAN YG SUNGGUH LEBAR, aku pon g lepak2 kat tempat teduh sementara tgu cikgu amik.. time tu mmg gumbira tahap langit la..abih sume org aku msg bgtau dh lulus..org pertama yg aku bg tau SEMESTINYA incit SAYANG..sbb dia yg SPONSOR aku...hihi..(tak rugi duit abg sponsor ye...sekali je amik terus lulus) pastu nk tepon mak takde credit lak...hahaha....skali lg incit sayang dgn baik hatinya sedekah kan crdtnye rm7 kat aku.. dapat la aku call mak dgn abah bgtau.. Kesimpulan yg dapat aku buat kat cni...aku setuju dgn ckp jue...xm kete nih lagi susah dr xm control encik helmi...hahahhaha KEPADA CIKGU n SHAHRIL EZUAN : Terima kasih ajar sy yg degil nih..hehe..jasamu dikenang sampai bila2.. KEPADA MAK ABAH, ADIK BERADIK, KWN2 (Jue, helmi,ad,zilah ,yana,patem dll )yg doakan aku time kasih jugak... p/s : jgn pelik nape aku tak cite pasal lesen moto..sbb lesen moto aku dh dpt 5th lepas..hehe.. ni la kete yg aku dok blaja...kenangan...hehe TERIMA KASIH SEMUA....!!! o...yeahhh...

4 comments:

Fizah said...

tahniah cik dorin...:D

btw, anda telah ditag! :p

juelee said...

tahniah.....biler nak bawa aku jejalan nek kete ko lak?
hehehe

katak hodoh said...

tag??? mcm mn nak tau?

Fizah said...

gi kat page aku..then tgk tajuk 12s about me tu..ha, ko kena wat post cmtu ar..:D