Tuesday, April 5, 2011

Holiday @ A Famosa Resort Melaka

Korang dah pernah sampai A Famosa Resort Melaka?????????????? HAHAHAHA..

AIIII DAH SAMPAI.....**clap clap** BUKAN TAKAT SAMPAI JE...DAH MASUK MANDI2 DAH KAT DALAM TU..

Ok...nampak sangat berlagak..hahaha

Aku dah lama teringin nak pegi sana..stay for 1 nite pun cukup la..tapi....bila check harga.................terus pikir-pikir...terus tak jadi pergi..hahaha..

Dia ada a few jenis accomodation yang boleh pilih...samada nak duduk hotel..or condotel (apartment) or paling best..VILLA...ada personal swimming pool weiiii....harga aku tak tau..kompem gedegang!!

Wei...ai pergi sini sebab beli pakej murah kat Matta Fair...ala..yang promo RM 8 semalam per person tu....haahhhh..murah kan...dah dah....takyah tergejut meleleh air liur...Matta Fair dah abeh..tunggu tahun depan..Tahun depan pun nak pergi lagi...muahahaha...pergi tiap2 tahun sampai Boring..!!

Pakej aku tu :

Sebab amik Weekend...harga satu malam per person dalam RM 20++.. Utk satu Apartment wajib amik utk 4 orang walaupun nak g berdua je...
Pastu ada la pakej utk Cowboy Town...Water Theme Park..n Animal Safari...tak ingat dah aku pakej2 yang tu..kitorang amik yang Water Park dgn Cowboy Town..Animal Safari tu tak amik....dah tu..pergi tido semalam je...mana sempat kalau nak amik tiga2 tu...

Total  : RM 192

Sekarang aku mau tayang gambar pulak..

Ni Apartment dia...best oooooooooooooooooooo...berbaloi sangat dengan price tu..

Dalam bilik...


Wei...tak perasan pulak mana aku letak gambar2 dalam apartment ni..huahuahua....
tapi kalau korang refer website ni http://www.afamosa.com/main.php?m=Content&op=page&id=22 memang macam tu la sebijik sejibon dalam apartment tu...tengok under Condotel...siap ade bathtub...minibar...dapur yg tak boleh main masak2..senang kata..macam Apartment la..hahaha..

Ni pulak masa kat Cowboy Town..

Best...dia ada buat show....ala..yang macam show kereta berhias tu...yang lalu tengah2 jalan tu...kita ni dok la tepi2 tu kalau taknak kene langgar... ;)

Pintu depan







Ade bunge api...masa aku pergi ni diorang celebrate Earth Hour...Sejam bergelap




Gambar blur..tapi nak jugak tayang...hehehe


Ada boling ooo

Dalam Cowboy Town ni ada Funpark..En shahril main la game yang kene kumpul2 point dapat hadiah tu..hahaha..memula dapat consolation prize je..pastu macam tinggal lagi cket je point nak dapat small prize..macam rugi pulak..terus sambung main...hahaha.main2 tetiba terbernasib baik terus dapat Large Prize...

Kat atas kepala Uqael tu la prize nya...hahahaha..abeh dalam RM25 kot beli token..nama monyet tu ATON.. ;P


Petang tu masa sampai je kitorang g mandi kat WaterPark..best waterpark tu..macam2 mainan ada...besar jugak kawasan dia...tapi bila ade anak kecik ni kene la sacrifice..tak boleh la nak g main yang gelongsor bagai tu...hihihi...xpe xpe...tunggu tahun depan...muahaahaha...gambar takde...camera simpan dalam locker..hahaha....

Sebelah Waterpark tu Animal Safari...so..sape2 yang ambik pakej dua2 tu dalam 1 hari boleh la pergi Safari tu dulu..pas dah berpeluh2 boleh g mandi manda pulak...hehehehe







3 comments:

dhiera said...

wow..best ye.
saya belum pergi lagi..

dorin said...

Dhiera, pergi la..kalau nak berbaloi, amik pakej kat Matta Fair...hihi

zie said...

seronok bca..sy pn pnh g gak ofis wt family day kt cowboy town, tp xde la tdo2..hehe...srnk giler dpt men air kt water park tu, mcm2 pengalaman ada..:)