Wednesday, April 13, 2011

Panjat Bukit Fraser (1)

Last week punye cerita.....

Ni nama dia plan tiba2....

Eh...korang tau tak nak naik bukit fraser ni ada masa-masa tertentu...

Ai tahu....hehehe...tapi en suami tak tau...

Kitorang naik ikut Kuala Kubu Baru....ada lagi satu jalan naik ikut Raub kot..tapi jauh la kalau dari KL...

Buat sape2 yang tak pernah pergi lagi...SILA LAH PREPARE MENTAL DAN ROHANI DULU YEEE...

SEBAB: Jalan nak naik atas tu...........................PERGHHHHHHHHHHHHHHH..lagi dasat dari Tapah- Cameron...

Kalau sape biasa naik Cameron tu, corner2 yang kita lalu tu ok lagi tau...sebab jarak antara corner ke corner tu jauh la jugak..tapi kalau kat bukit fraser ni..lepas corner, corner lagi..pastu corner lagi..corner lagi corner lagi corner lagi corner lagi sampai tak tau bila nak abeh daaaa.... jarak antara corner tu dekat...kira mcm driver takle nak rilex2 sgt la..pastu PENING kepala..nak nak kalau duduk seat belakang sambil mata celik!

Pastu..dah daki lebih kurang sejam...ingatkan dah sampai...rupa2 baru sampai kat pintu pak gad..kena stop dulu kat situ..sebab dia ada masa utk turun/naik ke atas...jalan nak naik atas tu tak boleh serentak dari 2 arah tau..



Nak naik dari Jalan Gap ke Bukit Fraser tu adalah dalam 20 minit...jauh jugak..jalan pun pusing2...

Bila dah sampai atas...ape lagi..mesti bergambor je keje..hihihi
















Bersambung...........


2 comments:

ida khairani said...

Bestnya.. Bila aku nak sampai ni...

dorin said...

Ala..ida..bila2 pun blh pergi..kitorang ni pun plan last minute..