Thursday, September 15, 2011

Cerita Bulan Puasa - Ke sana Ke mari

Ngeh ngeh ngeh....walaupun puasa dah habis, siap orang dah raya pun aku baru terhegeh-hegeh nak cerita pasal puasa...

Puasa kali ni terasa sangat cepat berlalu...

Sebabnya............waduh-waduh..capek weiii...

Minggu pertama puasa, kami ke JB....aku kerja...en suami pun kerja....stay semalam kat sana...anak tetap angkut...sebab aku kerja pagi...suami kerja petang...balik tu singgah Ayer Hitam beli kerepek-kerepek...hehe

Next, hari Sabtu 6 Aug 2011, kami sekeluarga bertolak ke Terengganu...tujuan sebenar sebab aku outstation di sana...ada meeting on Monday..oleh sebab Terengganu adalah Negeri yang sangatttt aku suka, maka datang la awal nak jalan-jalan...syiokkk....nanti baru upload gambar..malas pulak..

Habis meeting, terus balik ke Nilai...pastu kerja macam biasa..

Weekend tu pulak balik Manjung...rumah in law...

Kerja macam biasa...Puasa macam biasa..tetiba hari apa ntah..selasa ke rabu..husband cakap dia ada kerja kat Sungai Petani, Kedah...........hohoho...

Giler la....pecut ke Sg Petani pulak..stay sana for 2 nights...terpaksa aku EL

Weekend tu balik ke Gerik pulak rumah mak abah aku..

Kerja macam biasa....puasa macam biasa lagi...badan tak cukup rehat sebab asyik ke sana sini.. En Suami lagi la kan...dia yang drive all the way start dari JB bawa ke Terengganu bawa ke Manjung bawa ke Sg Petani bawa ke Gerik..................

So, hanya weekend terakhir tu je la kami sempat stay kat umah..tak stop kat situ je...sebab kan dah nak raya..harus la balik kampung...so, isnin tu drive lagi ke Mersing, Johor..............untuk beraya di Kampung Ayah Mertua...

Balik dari Mersing Raya ke 2, tidur pulak di Melaka semalam.... esoknya terus pecut ke Gerik pulak............

Route kami sepanjang bulan August 2011:

Nilai-JB, JB-Nilai
Nilai - Terengganu, Terengganu - Nilai
Nilai - Manjung, Manjung -Nilai
Nilai - Sg Petani, Sg Petani-Nilai
Nilai -Gerik, Gerik-Nilai
Nilai - Mersing,
Mersing - Melaka
Melaka - Gerik, Gerik- Melaka

Kalau tengok route perjalanan kitorang bulan lepas, memang rasa macam hari ini dalam sejarah...hahahahaha..PALING KESIAN ADALAH EN SUAMI YANG MENDRIVE DAN WAJA HITAM TU....kereta tu baru 2 tahun, millage dah sampai 130000km++... kejenya asyik pergi service je...tukar minyak hitam semua tu...tu pun guna minyak hitam fully sintetic...so each 10000km baru tukar..kalau guna semi sintetic, mau tiap-tiap 2 minggu kena tukar minyak hitam...

Bila kereta dah banyak sangat berjalan jauh macam ni, terpaksa la fikir untuk beli second car...buat pergi-balik kerja...huhuhu..




1 comments:

ayza ukashah... said...

bli la 2nd car...mane tau ade 2nd baby lak pasni...wakaka