Wednesday, March 14, 2012

Celebrate Our 3rd Marriage Anniversary @ Cameron Highlands Story 3

Lepas membanting tulang kat strawberry farm, kitorang pun menuju terus ke Ringlet...........TUJUAN HANYA LAH SATU......KARI KEPALA IKAN....datang CH tak sah kalau tak menikmati kari kepala ikan+ayam goreng Ringlet....kalau korang naik dari Tapah, cari deret kedai sebelah kanan..kedai yang 1st tu..........................fuhhhhhhhhh...sedap...





Ohhh...aduhai...kenapa la aku pergi update blog time puasa ni.......menguji keimanan betul...terus terliur...huhuhu....


Dah dah...usah dikenang...

Moh kita berjalan ke tempat wajib lagi....................ni tempat wajib untuk aku la...BOH TEA FARM.....sini tak ramai sangat orang datang sebab nak sampai ke sini...walllaaaa...mencabar...satu kereta je boleh lalu...tapi pemandangan masa nak naik ke ladang teh ni memang marvelous...........

Kali ni kitorang mendaki bukit untuk tengok view yang superb..ini kali ke dua aku dengan en shahril mendaki...hihi..tapi kali ni lagi mencabar sebab bawa budak kecik..



Gayat...



Separuh pendakian..penat..




Yang ada tiang tu la puncak dia....ada lagi suku...

 







 "SWEET"









OTW turun...nak g minum...dahaga 


Pekena Teh Tarik dengan tea o ais limau...

Lepas penat mendaki terus pergi Check In hotel...pastu terbongkang kepenatan..........hehehe... malamnya pulak wajib la ke Pasar Malam Brinchang...yang bestnya hotel dekat je dengan Pasar Malam...jalan kaki je..so takde la stuck dalam jem.....

Esoknya, singgah beli sayur sikit...........pekena teh tarik lagi...baru la Selamat Tinggal CH...tak sempat beli orkid sebab tak jumpa kedai+mungkin terlepas pandang... huhu...

Terima kasih banyak Shahril Ezuan...............hihihi....

~LOVE~LOVE~LOVE~





1 comments:

ketikketok said...

bercuti ke CH, singgah di Galeri BiGDee House of Magic Potions Taman Royal Lily, Tanah Rata. satu-satunya galeri nano microfungus aromaterapi di dunia!