Thursday, January 27, 2011

Aku kepingin.............

Kepingin = teringin

Banyak benda yang aku teringin nak ada...tapi sayang nak keluarkan duit nak beli..hahaha...

Benda-benda tu benda simple je...takde la mahal bebenor kot..

Antaranya:

Office wear baru...kemeja ke blouse ke baju kurung cotton ke..tapi susah betul nak jumpa kemeja/blouse yg berkenan dan memuaskan hati..knowing me yg super cerewet bab material..hehehe

Shirt or blouse or something casual n rilexing..ni nak pakai bila jejalan lah..ekceli aku suke pakai shirt je..kalau dapat shirt yg gambar cute2 long sleeve mesti super best..rasa cam diri comey je..hahaha..tp susah la nak dapat..kalau ade pun kang mesti leher luas gedegang...tak suke..

Dress..eh..dress tu baju yg labuh tu kan...mcm jubah tu..teringin jugak..tapi disebabkan sedar diri tak bape nak tinggi jadi pikir 101 x nak beli...ngeh ngeh ngeh

Skirt ...nak carik yang boleh pakai as officewear and casual...aritu dah jumpa kat Ampang Park mall tu..tapi takde kaler itam la pulak..xmo yang belah2...ai pemalu..

Handbag/Sling bag..yes..this one definately akan beli...takat ni aku tak penah beli handbag lagi..1st handbag is a birthday gift from bestfren..jeans lagi..sangat suke handbag tu..tp dah lama tak pakai sebab sejak ade baby ni tak muat la pulak nak letak botol susu dalam tu..hihi..then, 2nd one handbag/more to clutch kot..hantaran masa tunang..pastu dapat handbag besar sikit masa hantaran kawin sponsored from bestfren yg study kat obersea masa tu..and the 4th one birthday present from hubby last year...hahaha..tu je la handbag yg aku ade kot...memang sangat2 teringin nak beli sendiri..tapi asal pegang belek2 pastu letak balik..rasa cam sayang gile duit nak beli...hahahaha... 

Handphone...kalau boleh nak yang senang nak update belog..oo..ni mahal la..tu yang tak beli2 sampai sekarang..kes handphone pun sama macam handbag..tak pernah beli..kakaka..1st handphone aku pakai Ericsson Flip..model ape tak ingat..ni turun temurun dari abg aku..pakai masa zaman matrik..pastu masa masuk UKM..hari 1st register, handphone buat hal..terus mak bagi handphone nokia 3310 bagi pakai..pastu aku rasa macam penah pakai 3315 kot..eh yeke model tu..hahaha..pastu tukar lagi model nokia 33xx tak ingat..tu pn tukar sebab en suami aka boipren masa tu senyap2 pegi tukar...the latest hp aku guna sampai sekarang adalah yang aku dapat hadiah masa konvo tahun 2007 dari en boipren..samsung flip..eh..sekarang ade lagi ke orang pakai flip?? hahahaha..xpe..aku masih setia dgn yang satu..samsung best..sgt tahan lasak..takde rosak ape2 pun sepanjang 3 tahun guna..

Suor Jeans....ni pun susah nak carik...kena tengok kat Levi's je ade..nanti kumpul duit sehari singgit masuk tabung..cukup 250 hari boleh beli selai...hihi

Tu je kot untuk personal item...hehe.kang letak banyak2 muak pulak baca..pastu tension sebab tak dapat beli..hahahaha..

eh..aku tak kedekut tau...hahaha..**tetiba**

Aku bukan kaki shopping...nak nak untuk barang sendiri..sayang duit wehhh...tapi sayang-sayang duit pun, tak tau mana p duit tu..kot sayang tapi dapat saving ok gak kan.. ^_^

Korang nak ape pulak?? ada macam aku?? hehehe...   jangan la cakap teringin nak rumah banglo ke bmw 5 series ke hape...tu aku pun teringin jugak...........!!!

3 comments:

Ainul said...

tunggu bonus thn ni..tp ada ke bonus??huhhuuu

dorin said...

hahaha..ye..persoalan tu aku pn takde jawapan..

terungceweng said...

betoila Na..kak iza pun teringin mcm2 tapi sayang duit la..kot2 nak gn untuk yg lebih penting dr keinginan kita tu...huhuhu