Wednesday, January 12, 2011

Iman Uqael @ 6 month

Haaaaaaaaaaaaaaa....anak saya shudahhhh besharrrrrrrrrrrrr...

Dah masuk 6  bulan dah budak tu.. seronokkkkkk...

Masa birthday dia 6 bulan, dia kena inject...hihihihi..kesian..

Yang tak best...bila timbang...7 kg je berat dia.. naik 300 g je...

Before timbang tu dah dok main teka2 dah dgn abah uqael..aku teka dalam 7.2kg, abah dia pulak tak hengat2 teka 8 kg...see...kan i menang..hihi

Doc kata dia under weight sikit la..kan dalam rekod rawatan tu macam ade jadual umur vs berat.. berat anak aku bawah paras sepatutnya..

Tapi takpe la...janji sihat kan...maybe berat dia tak naik banyak sebab dah tak tido siang + main je.... kesian budak nursery yang jaga dia tu..kehkehkeh....
Uqael ni kan kadang2 macam takmo duduk bawah...bila datang mood dia nak bising tu..al jawabnye........bila dia nangis jerit2...bebudak lain pun ikut sama nangis..aku tanye la apsal macam tuh kan.. budak nursery tu cakap ' mau tak nye kak...suara dia kuat...tu yang budak lain takut kot..pastu sesama join nangis'....muahahahahaha....(aku tau dah ikut suara high pitch sape ni....kuang kuang kuang ; p )

Ohh...uqael dah terer ooo pusing 360 darjah dgn laju sambil meniarap...

Tido pun awal sekarang..pukul 7.30 mlm tu dah melalak sebab mengantuk..dapat main dengan dia kejap je...

Bila dah ngantuk, makan pun takmo....sabor je la...

Eh...korang??? aku tanye Doc tu kan..boleh ke letak garam dgn gula dalam food baby...shock gle aku dgn jawapan dia..jawapan dia kan : BOLEH tp sikit la...hohoho...selama ni aku dok baca sume cakap tak boleh..tanye kengkawan pun cakap tak boleh...ai kompius deyyyyyyyyyy......tapi aku idok la letak dalam bubur uqael walaupun dia cakap boleh kan..lagipun dia bukan Paed ..

Korang penah tanye Paed tak?????????




6 comments:

juelee said...

berat tak penting... yang pasti sehat..

pasal garam gula tu, aku pernah baca satu artikel, paed la yg tulis.. die kata boleh la letak garam or gula tapi sikit je...

tapi pastu die kata better guna nature punye lagi bagus... so aku pun tak dapat nak digest maksud sebenar..

Fatima Saiful said...

yurp..btol cakap jue...bole, tp sket jerla. ekceli budak2 tak kesah rs nyer. kalo ko nak masin, ko blend ikan bilis halus2.make sure tade tulang k. sedap jugak.selalu Din habiskan je bubur Aqil yg tak abis.hehehe...pasal berat mmg budak2 meningkat dewasa berat kurang. dah pk main je.mkn+tido pon tanak!!tak kesah..janji AKTIF k!!

Zur@ZaRi said...

tak per kalo tak berat... jnj dier sihat awak... bg susu ibu banyak2 yer... da boley dier ajar makan neslac...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Salam kenal. Singgah dari bloglarian 170. kReen follow juga.


Comelnya Iman.. Seeloknya consult paed kalau ragu-ragu.

farah booboo said...

blogwalking here sis! :)

hu[d]etx said...

aku dh buh garam skit dah dorin..Syasya takmau telan yang tawarrr...