Friday, November 19, 2010

Iman Uqael @ 4 mth

The one and only one...our beloved son.. dah masuk 4 bulan pun 8/11/2010 yang lepas..hihihi..


Perkembangan iman uqael...

- kalau dulu bila dia bersembang suara sedap+lemah lembut je..tp sekarang... ohhhh!!!  very the nyaring n kuat...ikut aku kot..hahahahah..kalau mood dia tgh elok tu memang pjg la bebelan dia.layan je la..

- pandai dah bila kite agah2 dia..kalau dia suka dia akan senyum/gelak-gelak.. ni memang tahap gelak mcm org besar..gelak siap bunyik kuat2..macam suke gle ahh..

- suka tergedik-gedik..eh..maksud aku bukan gedik2 yg miang tu ye..maksud aku kaki tgn bdn dia takle nak dok diam..hehe

-suka bila org bagi dia berdiri..

-manja woo...tak boleh kalau tinggalkan dia sorang2..kalau tinggal kejap pun dia nangis yg tak kuar air mata tu.

-tak shukeee kalau bagi dia baring...dia blh baring dgn sopan+senyap jap je..tak sampai 5 min.. **pengsan budak yg jaga dia kat nursery tu**

-time tido pulak..oo..kaki sebelah tu nak letak atas bantal peluk panjang ..mcm hape dah..hahaha..
pastu kadang2 bila dia bangun tengah malam nak susu, pas bagi susu tu biasanya dia akan tetido.so aku letak balik kat coat dia. kang letak kat coat dia terjaga..nangis...aku pun angkat balik letak atas riba aku..dia pun tido..letak balik kat coat...nangis..***sigh**hahaha..last solution..suruh abah dia tido ke tepi cket..letak dia tengah2..terus tido lena...hahahahaha..dah banyak kali jadi camni...agaknya dia pun ade mood yang tetiba rasa nak tido kat celah ketiak mak pak dia..hihihi

- dia belum pandai meniarap sendiri lagi..tapi kalau kitorang tiarapkan dia ok la..takpe2..slow2 ok..hihi

-tak tau la bape dah berat dia sebab time 4 bulan ni takde injection..so tak dapat la nak timbang..

- lagi satu...suka main air liur.. orang kata bila baby start main air liur, maka secara otometik rambut mak nye berderai2 gugur..hahahhaha..MEMANG BETUL PUN!!! seram tengok rambut sendiri gugur bila sikat...huhuhu..kalau kumpul dah boleh buat rambut palsu dah..

masa kat umah opah gerik

1st toy from auntie helen..baru sekarang pandai main2..dulu gantung je..(bukan pandai main toy je..rambut aku pun dah kena tarik dgn dia..huhu)

dalam kete memang dia tido lena..tp kete berenti je otometik dia celik..

kat umah nenek uda melaka time raya haji haritu.ni abah punye keje la ni..tido mulut menjebek..

kecik-kecik dah pandai merenung masa depan

sayang anak ummi..hihi (dia memang suke wat lidah camtu..)

***ada lagi 2 bulan untuk aku exclusive breastfeed dia...caiyok2...rasa lama betul nak tunggu lagi 2 bulan..hihihi..doa2 la supaya susu aku cukup untuk dia sampai umur dia 2 tahun ye..





2 comments:

hu[d]etx said...

kejab je uqael dah besauuu...tau² nanti ngorat Sufi, Syasya, Aufa, Mia..Haa..banyak aweq boleh pilih..

dorin said...

hahahahahaha...a.shahril kata jgn pilih yg sebaya.. so kne tunggu anak korang yg no.2 ..pelik je..kat opis ni byk yg bersalin anak lelaki..kekwn u pulak bersalin anak pom..